Obvestilo za javnost

Herceg Novi, Črna Gora, 21. decembra 2014

 

Pričetek snemanja filma „Dvorišča“, črnogorskega režiserja Ivana Salatića

 

V Herceg Novem zbrana filmska ekipa 21. decembra 2014 pričenja s snemanjem kratkometražnega igranega filma „Dvorišča“ črnogorskega režiserja Ivana Salatića, rojenega v Dubrovniku, ki živi i dela v Herceg Novem in v Beogradu. Eden najbolj talentiranih režiserjev svoje generacije je zbral internacionalno ekipo, v kateri so direktor fotografije Ivan Marković, za zvok zadolžen Koča Kaštavarac, montaža Jelena Maksimović, glavne vloge pripadajo Marku Štibuharu, Sari Kosovac, Luku Petroneu... Organizator snemanja je Vojislav Vojo Kilibarda.

 

Film nastaja u mednarodni, črnogorski produkciji in slovenski ko-produkciji, ki jo je prevzela CODE BLUE Production s sedežem v Podgorici, Črna Gora in v Mariboru, Slovenija. Mlada platforma za povezovanje umetnikov, filmskih ustvarjalcev in avdio-vizualnih vsebin na mednarodnem nivoju ima za cilj, da s svojimi nastajajočim podružnicami zajame področja sodobne umetnosti, igrane, dokumentarne, animirane filme in avdio-vizualne projekte. Za to umjetniško vodeno produkcijsko hišo, ki bo vključevala evropske države, začenši s centralno in jugovzhodno Evropo sta odgovorna Bojana Radulović v Podgorici in Peter Tomaž Dobrila v Mariboru.

 

Izjava Bojane Radulović, glavne producentke:

“Dvorišča” so Salatićev četrti kraktometražni film, medtem ko je za zadnjega, „Zakloni“ dobil nagrado Sarajevskega filmskega festivala (Special Mention Jury Prize). Snemanje bo trajalo do 27. decembra 2014, na različnih lokacijah v Herceg Novem.

Zgodba razdeljuje odnose med očeton in sinom in se odvija na raznih intimnih in emocioalnih nivojih. Luka se dolgo ni videl s svojim očetom. Ker je končal srednjo šolo, bo to njegova prva zima na morju. Prva zima v deželi njegovega očeta, v kateri je doslej preživljal le brezskrbne poletne počitnice. Oba poskušata prvikrat vzpostaviti globlje odnose. Odhajata na ribolov, ki se zdi kot dobra priložnost, da se zbližata. Vendar bo veliko stvari, ki so nalagale z leti, izplavalo in jima pokazalo, da se razdalje ne prehajajo le po poteh. 

 

Kratka biografija režiserja

Ivan Salatić je končal Visoko umetniško šolo v Beogradu, nato Fakulteto za dramske umetnosti Cetinje, Oddelek za film in TV režijo v Črni Gori. Je scenarist in režiser filmov "Intro", "Razdalje", "Zaklonišče", ki so zelo priznani na pomembnih mednarodnih filmskih festivalih, kot so Sarajev Film Festival, CPH:DOX, Torino Film Festival, Entrevues Belfort International Films Festival, Kustendorf Film Festival, Youth Audiovisual Forum Strasbourg, Belgrade Documentary And Short Film Festival, Vilnius shortFilm Festival, Alexandria Mediterranean Film Festival, Herceg Novi Film Festival; nagrajen na Sarajevo Film Festivalu, nagrada – Posebna omemba žirije (Special Jury Mention). 

 

Zahvaljujemo se Herceg Novemu na gostoljubju, Ministrstvu turizma in trajnostnega razvoja Črne Gore za podporo in verjamemo, da bomo vzpostavili dobro sodelovanje, ob čemer vsem želimo obilo umetniških užitkov.

 

Informacije:

Bojana Radulović, CEO / producent, e-m: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tel.: +382 67 030 663; 381 63 76 88 206

Peter Tomaž Dobrila, e-m: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Tel.: +382 67 030 663; 381 63 76 88 206

edapproved.blogspot.com bee-pollen-granule.blogspot.com blockersed.blogspot.com giveawaybang.blogspot.com helpfulmust.blogspot.com hemodialysisbb.blogspot.com menshealthed.blogspot.com next-50-customers.blogspot.com tmmtas.blogspot.com talktyd.blogspot.com wickednessed.blogspot.com ukeucount.blogspot.com yyaadyees.blogspot.com enhancemented.blogspot.com mtipslist.blogspot.com bayonetplan.blogspot.com judysdayok.blogspot.com marshallisnice.blogspot.com attentionwomen.blogspot.com weltbewegende.blogspot.com gorgeouslog.blogspot.com 45kgffe.blogspot.com imnotautistic.blogspot.com slavetoking.blogspot.com alloysexygirl.blogspot.com nowashface.blogspot.com