Obaveštenje za javnost

Herceg Novi, 21. decembar 2014

 

Početak snimanja filma „Dvorišta“, crnogorskog reditelja Ivana Salatića

 

Okupljena filmska ekipa u Herceg Novom 21. decembra 2014. počinje snimanje kratkometražnog igranog filma „Dvorišta“, crnogorskog reditelja Ivana Salatića, rođenog u Dubrovniku, živi i radi u Herceg Novom i  Beogradu. Jedan od najtalentovanijih reditelja svoje generacije okupio je internacionalnu ekipu među kojima su: direktor fotografije Ivan Marković, za zvok je zadužen Koča Kaštavarac, montaža Jelena Maksimović, glavne uloge pripadaju Marku Štibuharu, Sari Kosovac, Luki Petroneu... Organizator snimanja je Vojislav Vojo Kilibarda.

 

Film nastaje u međunarodnoj, crnogorskoj produkciji i slovenačkoj ko-produkciji koju je preuzela CODE BLUE Production sa sjedištem u Podgorici, Crna Gora i u Mariboru, Slovenija. Mlada platforma za povezivanje umjetnika, filmskih stvaralaca i audio-vizuelnih sadržaja na međunarodnom nivou ima za cilj, da sa svojim nastajućim filijalama u različitim zemljama obuhvati oblasti savremene umjetnosti, igrane, dokumentarne, animirane filmove i audio-vizuelne projekte. Za ovu umjetnički vođenu produkcijsku kuću koja će povezivati evropske zemlje počev od centralne i jugoistočne Evrope odgovorna je Bojana Radulović u Podgorici i Peter Tomaž Dobrila u Mariboru.

 

Izjava Bojane Radulović, glavne producentkinje:

“Dvorišta” su Salatićev četvrti kraktometražni film, dok je za poslednji, „Zakloni“ dobio nagradu Sarajevskog filmskog festivala (Special Mention Jury Prize). Snimanje će trajati do 27. decembra 2014. na različitim lokacijama u Herceg Novom.

Priča razrađuje odnose između oca i sina i odvija se na razne intimne i emocionalne nivoe. Luka se dugo nije vidio sa svojim ocem. Pošto je završio srednju školu, ovo će za njega biti prva zima na moru. Prva zima u zemlji njegovog oca u kojoj je dosada provodio samo bezbrižne ljetnje raspuste. Njih dvoje pokušavaju da po prvi put uspostave dublje odnose. Odlaze u ribolov, koji izgleda kao dobra prilika da se zbliže. Međutim mnoge stvari koje su se taložile godinama će isplivati i pokazati im da se distance ne prelaze samo putevima.

 

Kratka biografija reditelja: 

Ivan Salatić, je završio Visoku likovnu školu u Beogradu, Srbija, zatim Fakultet dramskih umjetnosti u Cetinju, Crna Gora. Scenarista i reditelj je filmova „Intro“, „Daljine“, „Zaklon“ koji su vrlo priznati na važnim međunarodnim filmskim festivalima poput: Sarajevo Film Festival, CPH:DOX, Torino Film Festival, Entrevues Belfort International Film Festival, Kustendorf Film Festival, Youth Audiovisual Forum, Strasbourg, Belgrade Documentary And Short Film Festival, Vilnius shortFilm Festival, Alexandria Mediterranean Film Festival, Herceg Novi Film Festival, nagrađivan na Sarajevo film festivalu, nagrada – Special Jury Mention. 

 

Zahvaljujemo Herceg Novom na gostoprimstvu, Ministarstvu turizma i odživog razvoja Crne Gore za podršku i vjerujemo da ćemo ostvariti lijepu saradnju, dok svima želimo puno umjetničkih užitaka.

 

Informacije:

Bojana Radulović, CEO / producent, e-m: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tel.: +382 67 030 663; 381 63 76 88 206

Vojislav Vojo Kilibarda, organizator, e-m: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Tel.: +382 67 527 181

 

edapproved.blogspot.com bee-pollen-granule.blogspot.com blockersed.blogspot.com giveawaybang.blogspot.com helpfulmust.blogspot.com hemodialysisbb.blogspot.com menshealthed.blogspot.com next-50-customers.blogspot.com tmmtas.blogspot.com talktyd.blogspot.com wickednessed.blogspot.com ukeucount.blogspot.com yyaadyees.blogspot.com enhancemented.blogspot.com mtipslist.blogspot.com bayonetplan.blogspot.com judysdayok.blogspot.com marshallisnice.blogspot.com attentionwomen.blogspot.com weltbewegende.blogspot.com gorgeouslog.blogspot.com 45kgffe.blogspot.com imnotautistic.blogspot.com slavetoking.blogspot.com alloysexygirl.blogspot.com nowashface.blogspot.com